Scaevola

Scaevola, schrijver, professor en mysticus

 

Scaevola is het pseudoniem van een 20e eeuwse schrijver, professor en mysticus uit 's-Gravenhage, Nederland. Zijn belangrijkste studiegebieden waren psychologie, filosofie, kwantummechanica, geschiedenis, klassieke talen en culturele antropologie van primitieve culturen. Ook had hij een voorliefde voor de tarot. Hij begaf zich in esoterische kringen in 's-Gravenhage en Leyden, en in zijn jongere jaren werkte hij aan experimenteel psychologisch en sociaal gedragswetenschappelijk onderzoek met lsd. Er zijn vermoedens van banden met internationale inlichtingendiensten, deze zijn echter nooit bevestigd.

geschreven tekst Scaevola

Scaevola's tarot is onheilspellend van aard. Waar veel tarotkaarten gebruikt worden voor persoonlijke ontwikkeling en zelfverwezenlijking, richt Scaevola's tarot zich op de wetten van de natuur, de menselijke levenscyclus en waarschuwt voor de potentiële gevaren van onze keuzes en de gevolgen van menselijk handelen. Als mensen over Scaevola praten, zijn 'genie' en 'gek' woorden die gebruikt worden om hem te beschrijven. Wie weet ligt de waarheid ergens in het midden....

Scaevola stierf een mysterieuze dood en zijn nabestaanden willen daarom anoniem blijven. Ze hebben toestemming gegeven om zijn werken te publiceren om zijn bijzondere kennis te bewaren.

voorbeeld deel uitgewerkt hoofdstuk XXI