Scaevola Tarot Project

 

Het Scaevola ‘Maior Arcana’ Tarot Project is een initiatief van Brenda Grund, maatschappelijk werker en tarot-enthousiast. Zij heeft de teksten van de tot nu toe onbekende Haagse schrijver, professor en mysticus Scaevola uitgewerkt en is samen met Jessie Hoefnagel (illustrator) aan de slag gegaan om de tarot teksten van Scaevola van passende kaarten te voorzien. 

Jessie Hoefnagel is een illustrator uit 's-Gravenhage en heeft de afbeeldingen van de 22 kaarten gemaakt. Jessie was vanwege haar tekenstijl en haar kracht in het weergeven van mensfiguren de meest voor de hand liggende keuze.

Het uitgangspunt van de kaarten is de Rider Waite Tarot. Daar de Rider Waite Tarot universele symboliek draagt die overeen komt en met de werken van Scaevola, was deze het meest passend. Hoewel er veel van de Rider Waite terug is te zien, zijn er ook aanpassingen gedaan. Er is symboliek aan toegevoegd en qua sfeer zijn de kaarten zo geïllustreerd dat de beleving van het boek wordt weergegeven in de kaarten.

 

Bestel Boek & Kaarten