Nieuwsbrief 30 april 2024

We zijn blij te kunnen aankondigen dat het Scaevola 'Maior Arcana' boek en de Tarotkaarten zullen worden opgenomen in de collectie van The Embassy of the Free Mind in Amsterdam.

De EotFM bibliotheek is het belangrijkste privé onderzoekscentrum voor studie van de hermetische en andere esoterische tradities in Europa. De bibliotheek huisvest ook de Ritman Bibliotheek. Tot op heden bevat de bibliotheek meer dan 23.000 boeken over hermetica, rozenkruisers, alchemie, mystiek, gnosis, esoterie en vergelijkende religie en heeft een grote wetenschappelijke, artistieke en culturele waarde.
Wanneer het boek gedrukt is, zullen we het persoonlijk overhandigen aan J. Ritman die het mogelijk heeft gemaakt om Scaevola's kennis op deze manier te delen.

 

Wat is het Scaevola 'Maior Arcana' Tarot Project?

Het Scaevola 'Maior Arcana' Tarot Project is het resultaat van een drie jaar durende studie van het werk van de tot nu toe onbekende schrijver Scaevola. Dit project wordt nu gepubliceerd als een 160 pagina's linnen boek met bijbehorende set van 22 tarotkaarten.

Het Scaevola 'Maior Arcana' Tarot Project is een initiatief van Brenda Grund, maatschappelijk werker en tarot liefhebber. Samen met Jessie Hoefnagel (illustrator) heeft zij zijn werken omgezet en uitgewerkt. Dit resulteerde in het ontwerp voor een gebonden boek (ontworpen door Quirine Reijman, grafisch ontwerper) over Scaevola's tarot met een bijbehorend tarotkaarten dek.

 

 

 Drie van de tarotkaarten

 

Wie is/was Scaevola?

Scaevola is het pseudoniem van een schrijver, professor en mysticus uit Den Haag.Zijn belangrijkste studiegebieden waren psychologie, filosofie, kwantummechanica, geschiedenis, klassieke talen en culturele antropologie van primitieve culturen.

Hij had ook een voorliefde voor de tarot. Hij hield zich bezig met esoterische kringen in Den Haag en Leiden, en in zijn jonge jaren werkte hij aan psychologisch en sociaal gedragswetenschappelijk onderzoek met lsd.

 De tarot van Scaevola is onheilspellend van aard. Waar veel tarotkaarten gebruikt worden voor persoonlijke ontwikkeling en zelfverwezenlijking, richt Scaevola's tarot zich op de wetten van de natuur, de menselijke levenscyclus en waarschuwt voor de potentiële gevaren van onze keuzes en de gevolgen van menselijk handelen. Als mensen over Scaevola praten, zijn 'genie' en 'gek' woorden die gebruikt worden om hem te beschrijven. Wie weet ligt de waarheid ergens in het midden....

Scaevola stierf een mysterieuze dood en zijn nabestaanden willen daarom anoniem blijven. Ze hebben toestemming gegeven om zijn werken te publiceren om zijn bijzondere kennis te bewaren.

 Boek & Kaarten

A spread from the book

 Het boek is een document van 160 pagina's over de 22 'archetypen' voor de verschillende mogelijke algemeen-menselijke drijfveren en hun respectievelijke tegenkrachten in de corresponderende 'fasen' van het 'leven'. Een interessant document voor iedereen die geïnteresseerd is in het menselijk bestaan en een onmisbare aanvulling op de reeds gepubliceerde werken over de tarot.


Het uitgangspunt voor de kaarten is de Rider Waite Tarot. Omdat de Rider Waite Tarot universele symboliek in zich draagt die overeenkomt met de werken van Scaevola, was deze het meest geschikt. Hoewel veel van de Rider Waite wordt weerspiegeld, zijn er ook wijzigingen aangebracht. Er is symboliek toegevoegd en qua sfeer zijn de kaarten geïllustreerd, zodat de beleving van het boek terugkomt in de kaarten. 

 Wheel of Fortune

—---------------------------------------------------------

Pre-Order / Crowdfunding nog 5 dagen!

Als je ons project wilt steunen, of gewoon het boek met de kaarten wilt kopen, kun je via de crowdfundpagina een boek in gelimiteerde oplage met bijbehorende kaartenset voorbestellen, plus je kunt een donatie doen, hoe groot of klein ook. Je krijgt altijd je geld terug, mocht de crowdfunding niet slagen. Tot nu toe zijn er meerdere donaties gedaan, door het Cultuurfonds, de gemeente Den Haag en individuele enthousiaste deelnemers.

De sets zijn met potlood gemerkt met een uniek serienummer uit de oplage van 300 stuks.
Bovendien kun je kiezen uit extra's zoals een limited edition print, of zelfs een set met een echt zilveren of echt gouden munt!

Als je meer informatie wilt, aarzel dan niet om hier contact met me op te nemen, of via e-mail op: info@scaevola-tarot.com

Hartelijk dank!


Pre-order / Crowdfunding

Pre-order is slechts nog 10 dagen mogelijk!

De boekomslag